Hjem

Case Stories

DGI Huset Vejle

DGI Huset Vejle

03 sep 2020

Om DGI Huset Vejle

DGI Huset Vejle er et moderne sports- og eventcenter, grundlagt i 1971 som Idrættens Hus.
I 2008 blev driften overtaget af DGI, hvor det fik sit nuværende navn. Centret består af 9 haller, svømmehal og fitnesscenter; tilsammen et bygningsareal på i alt 11.500 m2.

Med sin centrale, geografiske placering er DGI Huset Vejle et attraktivt mødested for private og erhverv.

Opgaven: Energioptimering af den gamle varmecentral

DGI Husets gamle varmecentral bestod af to gamle varmtvandsbeholdere, tilbage fra husets indvielse i 1971. De skabte en høj returtemperatur, hvilket forårsagede høje incitamentsafgifter til Vejle Fjernvarme AMBA.

Projektets proces

Kravene til energioptimering af den gamle varmecentral var derfor, at løsningen skulle kunne sikre lav returtemperatur. Den tekniske chef for DGI Huset Vejle tog derfor fat i de VVS- firmaer, der kommer i huset og bad dem om at komme med nogle tilbud på optimering af varmecentralen.
Alle tre VVS-firmaer havde uafhængigt af hinanden valgt at komme med tilbud på samme løsning; REDAN Akva Therm LV.

Projektet gik til installatør Bo Fanø fra LI. Velling Smede og VVS ApS, der tog fat i REDAN for at få designet den helt rigtige løsning.

-Vi reducerede først og fremmest vandmængden væsentlig, så man ikke skulle holde så meget vand varmt. Så lidt forråd som muligt. Og så alligevel med en kapacitet til spidslasten, - altså nok varmt vand til de mange bade- og motionsgæster, der dagligt anvender faciliteterne. (Teknisk Sælger, Lars Skovhauge)

Løsningen med Danfoss Redan A/S

Nu har centret fået installeret Redans Akva Therm LV50 med 2 x 1000 L beholdere i serie.

Centret har allerede efter kort tid kunne mærke denne optimering, da løsningen giver en lav returtemperatur til fjernvarmenettet og en ønsket årlig driftsbesparelse på DKK 250.000, som ligger noget over det forventede.

Til trods for, at der er lavet andre initiativer, hvilket bl.a. også involverer ventilationsanlægget, hvor der er blevet installeret mere effektive blandesløjfer, fortæller Teknisk Chef Jørgen Jørgensen, at den primære årsag til besparelsen tilskrives Redans nye beholderløsning.

- ja den helt store synder i dette spil med den høje retur temperatur, det var vores varmtvandsbeholdere, både her og ovre i svømmehallen og de to andre steder. (Teknisk Chef, Jørgen Jørgensen)

Evalueringen af projektet

Om processen, samarbejdet og aflevering er der også kun en positiv tilbagemelding fra DGI Huset Vejle.

- Jamen det gled fuldstændig gnidningsløst. (Teknisk Chef, Jørgen Jørgensen)


- Det har også hjulpet rigtig meget et fjernvarmen har været indover og ligesom taget aktier i dette her. Og har haft en stor interesse i at løse problemet (Teknisk Sælger, Lars Skovhauge).

250.000DKK

Årlig driftsbesparelse

Jørgen Jørgensen fortæller, at det ikke var nødvendigt at afbryde driften i forbindelse med installationen af det nye anlæg, da man blot skulle frakoble brugsvandsproduktionen for én nat. Næste morgen var DGI Huset Vejle igen klar til at modtage gæster.

Centret har åbent 365 dage om året og åbner kl. 5.30 om morgen og lukker kl. 22.00 om aftenen. I åbningstiden kører anlægget hele tiden og står kun stille om natten.

Anlægget i DGI Huset Vejle har nu kørt uden driftsproblemer i mere end 2 år.

 

Få mere information om Redans Akva Therm LV beholder her: Akva Therm LV 

 

Problemer med afkøling?

Kontakt tekniker Lars Skovhauge på 87438967 og redan.projekt@danfoss.com

Lars SH 1200X900px

Lars Skovhauge

Teknisk Salgskonsulent

Tlf. 87 43 89 67

E-mail lask@danfoss.com

Lisbeth 450X600px Ny 1

Lisbeth Kanstrup Jørgensen

Marketing

Tlf. 87438941 / 29161746

E-mail likj@danfoss.com

Nyhedsbrev

Sign up til Redans nyhedsbrev og få alle de vigtigste nyheder direkte ind i din indbakke. Så er du altid opdateret omkring nye produkter, kommende events, prislister m.m.

Vi bruger cookies for at sikre, at websitet fungerer korrekt, og for at forbedre din oplevelse. Du kan administrere dem ved at klikke på "juster indstillinger". Se Cookie-politikken for mere information.