Hjem

Case Stories

Mineralvandsfabrikken og Mineralvandshuset Carlsberg Byen

Mineralvandsfabrikken og Mineralvandshuset Carlsberg Byen

29 mar 2021

Om Mineralvandsfabrikken, Carlsberg Byen

Bryggeren J.C. Jacobsen var den første til at indrette produktion og aftapning af sodavand på sifoner i Skandinavien, og han havde så stor succes med sin mineralvandsproduktion, at det blev nødvendigt med en ny fabrik, da produktionen kom helt op på 12 millioner kvartflasker i ca. 1918. Således blev Mineralvandsfabrikken og tilhørende lager opført i årene 1920-1927 med formålet om at varetage både produktion og lagring af Carlsbergs populære mineralvandsdrikke.

Mineralvandsfabrikken, der i dag er en fredet bygning, står stadig som et flot symbol på den tid, den blev opført, og efter Carlsbergs udflytning i 2008 og indtil i dag har Mineralvandsfabrikken huset en række kulturelle institutioner og kreative virksomheder med stærk lokal forankring, herunder bl.a. Dansehallerne og Carlsberg Byens Galleri & Kunstsalon. Med sin centrale placering i området, har den altså dannet rammerne for kulturelle tiltag og har været et centralt omdrejningspunkt for livet i bykvarteret.

Selv om alle Carlsberg Byens fredede bygninger får nyt liv, er der kun én af dem, der også bliver indrettet til beboelse, nemlig Mineralvandsfabrikken. Mens stuen, 1., 2. og 3. sal bliver butikker og kontorer, forvandles de øverste etager af den historiske bygning til 20 enestående boliger af den internationalt anerkendte arkitekt Dorte Mandrup.

 

Om Mineralvandshuset, Carlsberg Byen

I forlængelse af renoveringens af Mineralvandsfabrikken og lige ved Mineralvandsfabrikken, de berømte Hængende Haver, Kedelhallen samt historiske J.C. Jacobsens Have er Mineralvandshuset blevet opført. Byggeriet er udformet som en karré og indeholder detailhandel, kontorer og 49 boliger.

Mineralvandshuset er også tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter.

 

Opgaven for Redan: Levering af varmeforsyningen til 20 boliger på Mineralvandsfabrikken og 49 boliger i Mineralvandshuset

I forbindelse med Mineralvandsfabrikkens indrettelse til beboelse  og Mineralvandshusets opførelse skulle Danfoss Redan levere varmeforsyningen til de 69 nye boliger.

Projektets proces

I udarbejdelse af løsningen til Mineralvandsfabrikken og Mineralvandshuset skulle der tages højde for driftsforholdene på stedet  og det var ikke muligt at anvende Redans traditionelle blandesløjer til enfamiliehuse.

For at begrænse centralvarmepumpernes ydelse, ønskede rådgiveren løsning, hvor varmen kunne fordeles optimalt til hver lejlighed, vha en dynamisk ventil i kombination med en strengreguleringsventil på hver gulvvarmeshunt.

Derfor udviklede Redan i samarbejde med den Rådgivende Ingeniør for projektet en specialløsning, - en gulvvarmeshunt med en anden bestykning end Redans traditionelle blandesløjer, - tilpasset konditionerne på stedet.

Vi har megen erfaring at trække på og det giver en god ballast, når projekter skal optimeres til det aktuelle behov. (Nordic Key Account Manager, Danfoss Redan A/S, Mark Wandy Nielsen).

 

Det erfarne VVS-firma John Jensen VVS A/S har varetaget installationen af gulvvarmeshuntene i de to ejendommes installationsskakte.

Løsningen med Danfoss Redan A/S

Med installationen af Redans gulvvarmeshunt løsninger, hvor man har udnyttet driftsforholdene bedst muligt, er der nu sikret bedst mulig varmekomfort i alle 69 lejligheder i Mineralvandsfabrikken og Mineralvandshuset.

Evalueringen af projektet

Projektet er afsluttet i 2020 og om processen, samarbejdet og aflevering er der også kun en positiv tilbagemelding fra alle parter.

- Det har været spændende at være med til at skabe andet liv i en bygning med sådan en fantastisk historie og være med til at sikre varmekomforten for de nye beboerne med en moderne og energirigtig løsning, -  med de økonomiske og miljømæssige fordele, dette indebærerer.(Nordic Key Account Manager, Mark Wandy Nielsen).

20nye boliger

i Mineralvandsfabrikken

49nye boliger

i Mineralvandshuset

Få mere information om Redans Blandesløjfer her: Blandesløjfer 

Har du spørgsmål til projektet?

Kontakt Area Sales Manager Klaus Zingg på 24831457 eller klz@danfoss.com

 

Tekniske spørgsmål kan du rette til

Nordic Key Account Manager Mark Wandy Nielsen på 87438973 eller redan.projekt@danfoss.com

Klaus 1200X900px

Klaus Zingg

Area Sales Manager

Tlf. 24831457

E-mail klz@danfoss.com

Mark 1200X900px

Mark Wandy Nielsen

Nordic Key Account Manager

Tlf. 87438973

E-mail redan.projekt@danfoss.com

Lisbeth 450X600px Ny 1

Lisbeth Kanstrup Jørgensen

Marketing

Tlf. 87438941 / 29161746

E-mail likj@danfoss.com

Nyhedsbrev

Sign up til Redans nyhedsbrev og få alle de vigtigste nyheder direkte ind i din indbakke. Så er du altid opdateret omkring nye produkter, kommende events, prislister m.m.

Vi bruger cookies for at sikre, at websitet fungerer korrekt, og for at forbedre din oplevelse. Du kan administrere dem ved at klikke på "juster indstillinger". Se Cookie-politikken for mere information.