Hjem

Case Stories

Saralyst Parken

Saralyst Parken

01 jul 2021

Om Saralystparken

Saralystparken er en afdeling i boligorganisationen ALBOA beliggende i Højbjerg mellem Holmevej, Egebæksvej og Rosenvangs Alle.

ALBOA er en boligforening med boliger i Aarhus og Skanderborg Kommune, der udlejer, driver og udvikler 80 boligafdelinger med i alt 7.200 boliger. 

ALBOA har sit tyngdepunkt i det sydlige Aarhus, Viby og Højbjerg, men har også boliger i Vejlby, Galten og i midtbyen.

Etablering af nyt varme- og brugsvandssystem i Saralystparken

ALBOA har de seneste år haft stor fokus på renovering af foreningens afdelinger. Specielt de tekniske installationer, som typisk er dateret tilbage til boligernes opførelse i efterkrigsårene.

I forbindelse med renoveringsopgaver for ALBOA har løsningerne altid taget udgangspunkt i Redans Akva Therm Ladekredsløsninger, - også her i Saralystparken I, II og III, som er den 8. sag, hvor Redan leverer fjernvarmeløsningen til ALBOA’s ejendomme i det sydlige Aarhus, siden Redan for 10 år siden leverede fjervarmeløsningen til Stenkildeparken, - også en af ALBOA's ejendomme.

Projektets proces

Ansvarlig for projekteringen af opgaven er Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen A/S, som gennem de seneste 10 år har samarbejdet med Redan omkring renovering af ALBOA’s ejendomme. –  Derfor var det også naturligt, at Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen A/S tog kontakt til Redan for at få dimensioneret løsningerne til Saralystparken.

Projektet tog sin spæde start for Redan i januar 2020, hvor Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen A/S tog kontakt til Redan. Redan hjælper oftest Ingeniørfirmaer med oplæg til løsninger i disponeringsfasen, for at finde det bedst egnede produkt, som dækker opgavens behov billigst muligt.

Redans ekspertise og erfaringer inden for specielt varmtvandsdimensionering reducerer oftest anlægsudgifterne, da løsningerne bliver optimeret i forhold til det konkrete projekt. - Normer og standarder er meget generelt beskrevet , så de dækker alle tænkelige forhold på alsidige opgaver.

-Normer og anvisninger er rigtig gode, såfremt kendskabet til et projekt er mangelfuldt. Hos Redan graver vi et spadestik dybere, og får de rette forudsætninger for projektet defineret. Vi har megen erfaring at trække på og det giver en god ballast, når projektet skal optimeres til det aktuelle behov.  (Teknisk Salgskonsulent, Danfoss Redan A/S, Lars Henrik Skovhauge).

I dette projekt til Saralystparken havde Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen A/S dog gjort et kæmpe forarbejde. Med udgangspunkt i erfaringerne fra tidligere leverede løsninger til ALBOA kunne Redan således tilbyde tilsvarende løsninger, tilpasset de enkelte boligblokke.

- De gode erfaringer, som vi har haft med Redan under vores mangeårige samarbejde, hvor alt har kørt smertefrit, er grunden til, at vi er forsat med at foreskrive Redan produkter. Som Ingeniør kan vi jo kun foreskrive et produkt, - det er op til VVS-Installatøren at vælge produktet. (Bent O. Nielsen, Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen A/S)  Ved en enkelt lejlighed har en entreprenør valgt et andet produkt, men det levede ikke op til forventningerne.

Efter en udbudsrunde blev det tidligt fastlagt, at et af Århus’ mest erfarne VVS-firmaer, NES - Nordbyens Energi og VVS, fik tildelt udførelsen af  VVS-installationerne i Saralystparken.  Herfra fortæller Kurt Poulsen om valget af Redan som leverandør:

-For os som VVS-installatør er det nemt at vælge et rette produkt, når det er Redan, der er foreskrevet, da vi kender Redans produkter godt. Vi ved at de valgte løsninger og produkter fra Redan opfylder forventningerne og vi ved, at vi i Redan har  en god sparringspartner, hvor vi altid får hurtigt svar på eventuelle spørgsmål (Kurt Poulsen, NES).

Løsningen med Danfoss Redan A/S

I forbindelse med Saralystparken I, II og III leverer Redan 15 anlæg. Løsningerne består af en vægthængt fjernvarmeunit med ladekredsveksler for varmt brugsvand og en blandekreds for fremløbsstyringen af varmen til ejendommens lejligheder. Fjernvarmeunitten suppleres af 2 akkumuleringsbeholdere forbundet i serie. Herved sikres det at alle ejendommes beboere kan få et varmt bad inden for en kort periode, eksempelvis om morgen, inden hjemmet forlades.

Omkring løsningen udtaler Bent O Nielsen fra Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen: -Styringen er velegnet og nem for varmemestrene at indregulere. Den opkobles nemt, så varmemestrene kan følge med i driften. - Dette sikrer den bedst mulige afkøling. Derudover er det også et stort plus, at Redans løsning indeholder en rustfri beholder, som kræver minimal vedligeholdelse. Der kan også nemt indsættes en elpatron og dermed opnå imødekomme kravene i forhold til sikring mod legionella.

Opstart på projektet

Projektet har været lang tid undervejs, bl.a. pga. Corona, men er nu i fuld gang.

I forbindelse med projekteringen blev der udarbejdet en detailplan over byggeprocessen, hvorefter leverancen af de 15 anlæg kunne planlægges, og i uge 15 blev de første units leveret til Saralystparken III.

- Leverancen er opdelt i flere etaper og god planlægning fra alle involverede parter side har gjort, at vi har kunnet levere stationerne direkte på pladsen på det aftalte tidspunkt (Teknisk Salgskonsulent, Danfoss Redan A/S, Mads Dalgas Bødker).

Evalueringen af projektet

De første units er leveret her i foråret og er forløbet uden problemer. Dog har det vist sig, at nogle af de ældre vægges bæreevne er dårligere end forventet, og derfor har Redan i samarbejde med Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen og Nordbyens Energi og VVS igangsat udvikling af justerbare ben, som kan monteres på de yderste to hjørner af stativet, hvori de væghængte units er indbygget, og dermed sikre den optimale støtte, hvor det måtte blive nødvendigt.

Area Sales Manager Finn Kjeldsen har taget kontakt til Jacob fra Nordbyens Energi og VVS for at sikre, at den korrekte løsning udarbejdes.

- Første etape til Saralystparken III er færdigleveret uge 25 og der er forventet slutlevering af løsningerne til Saralystparken I i uge 40, hvorefter vi følger op på projektets aflevering (Teknisk Salgskonsulent, Lars Skovhauge)

Levering af løsninger til resten af projektet – 4 stk. til Saralystparken II – følger derefter og forventes færdigleveret uge 50, 2021.

Få mere information om Redans Akva Therm LV beholder her: Akva Therm LV 

Har du spørgsmål til projektet?

Kontakt Area Sales Manager Finn Kjeldsen på 23603533 eller fik@danfoss.com

 

Tekniske spørgsmål kan du rette til

Teknisk Salgskonsulent Lars Skovhauge på 87438967 eller redan.projekt@danfoss.com

Vores samarbejdspartnere

Yderligere information om vores samarbejdspartnere i dette projekt finder du her:

Ingeniørfirmaet Ivar Lykke Kristensen   

Nordbyens Energi & VVS

Finn 1200X900px

Finn Kjeldsen

Area Sales Manager

Tlf. 23603533

E-mail fik@danfoss.com

Lars SH 1200X900px

Lars Skovhauge

Teknisk Salgskonsulent

Tlf. 87 43 89 67

E-mail lask@danfoss.com

Mads 1200X900px

Mads Dalgas Bødker

Teknisk Salgskonsulent

Tlf. 89880100

E-mail redan@danfoss.com

Lisbeth 450X600px Lys 2

Lisbeth Kanstrup Jørgensen

Marketingkoordinator

Tlf. 29161746

E-mail likj@danfoss.com

Nyhedsbrev

Sign up til Redans nyhedsbrev og få alle de vigtigste nyheder direkte ind i din indbakke. Så er du altid opdateret omkring nye produkter, kommende events, prislister m.m.

Vi bruger cookies for at sikre, at websitet fungerer korrekt, og for at forbedre din oplevelse. Du kan administrere dem ved at klikke på "juster indstillinger". Se Cookie-politikken for mere information.