Hjem

Case Stories

Sundholmen

Sundholmen

29 mar 2021

Om Sundholmen

Sundholm blev opført i 1905-1908 og bestod af flere dele: Dels en arbejdsanstalt, hvor man optog personer der var i stand til at arbejde, men som ikke kunne forsørge sig selv. Dels en tvangsanstalt, som rummede personer der var anbragt på baggrund af en dom. Endelig havde Sundholm sit eget sygehus.

Efter socialreformen i 1930’erne ændredes klientellet gradvist, og Sundholm blev i højere grad et herberg for hjemløse m.m. Betegnelsen for anstalten blev i 1960 ændret til forsorgshjem, men arbejdstvangen blev opretholdt helt frem til 1978.

Efter Befrielsen i 1945 blev Sundholm i en periode brugt til internering af de såkaldte landssvigere, altså danske der havde gået tyskernes ærinde under Besættelsen.

I 1950’erne blev en del af bygningerne brugt til specialsygehuset Sønderbro Hospital.

Fra 2000 blev Sundholm nedlagt som en samlet, social institution. I dag rummer Sundholm en række institutioner under Københavns Kommune for bl.a. psykisk syge, hjemløse og misbrugere. Sundholm har stadig et herberg for hjemløse, men rummer også Kulturværksted, Børnehave mv.

Opgaven: Installation af nye varmecentraler i forbindelse med konvertering fra damp til fjernvarme

I forbindelse med at HOFOR konverterer fra damp til fjernvarme skulle der installeres nye varmecentraler på Sundholmen. 

Projektets proces

Bygningerne skulle forsynes med individuelt bestykkede varmecentraler, da der fra Rådgivers side var forskellige krav til de nye varmecentraler, idet de skulle dække forskellige funktioner, - lige fra Kulturværksted, Herberg, Ungdomsfængsel, Børnehave mv.

Bygherre på projektet er Københavns Kommune og projektet gik til Rådgiver FORCE Technology og Installatør Finn L & Davidsen, der tog kontakt til Danfoss Redan A/S for sammen med dem at løse opgaven.

Efter en fælles besigtigelse og  projektgennemgang med Area Sales Manager for Danfoss Redan, Klaus Zingg, kunne Danfoss Redan beregne og bestykke de nødvendige units til opgaven og sende tegninger samt anden dokumentation frem til rådgiver, som uden store anmærkninger kunne godkende, at Danfoss Redan blev leverandør af modulopbyggede Red Frame fjernvarmeunits med ydelser fra 66 til 444 kw.

-Efter et stort og grundigt forarbejde fra Rådgiver, FORCE Technology, var det en overkommelig opgave at bestykke de enkelte units, - største udfordring var pladsmanglen i teknikrummene, hvilket vi bl.a løste ved stor fleksibilitet fra Installatør Finn L. Davidsens side og ved at efterisolere stationerne fra fabrik. - En løsning, som giver os mulighed for at placere rørene tættere på hinanden og dermed spare plads. (Teknisk Salgskonsulent, Lars Skovhauge)

Løsningen med Danfoss Redan A/S

Nu har Sundholmen fået installeret 17 nye individuelt tilpassede Redan gulvstående, modulopbyggede fjernvarmestationer type Red Frame, hvor der er taget højde for adgangsforhold og plads i hvert enkelt teknikrum.

 

Evalueringen af projektet

Alle fjernvarmeunits er leveret i oktober 2020 og hele projektet er afsluttet i foråret 2021.

- Vi har været meget glade for samarbejdet med Redan, som har stået for tekniske tegninger samt produktion af de valgte units (Energirådgiver, Finn L. & Davidsen A/S, Lars Boye-Nielsen)

- trods udfordringer med leveringstiden pga. Corona og implementering af et nyt ERP system hos Redan, lykkedes det med god sparring og stor fleksibilitet fra Bygherres og Finn L. & Davidsens side at levere rettidigt. God planlægning fra alle involverede parter gjorde, at vi kunne levere stationerne i takt med at renoveringen skred frem (Teknisk Salgskonsulent, Danfoss Redan A/S, Mads Dalgas Bødker).

17varmecentraler

66 - 444 kW

Få mere information om Redans Fjernvarmeunits her: Redan Fjernvarmeunits 

 

Har du spørgsmål til projektet?

Kontakt Area Sales Manager Klaus Zingg på 24831457 eller klz@danfoss.com

 

Tekniske spørgsmål kan du rette til

Teknisk Salgskonsulent Lars Skovhauge på 87438967 eller redan.projekt@danfoss.com

 

Klaus 1200X900px

Klaus Zingg

Area Sales Manager

Tlf. 24 83 14 57

E-mail klz@danfoss.com

Lars SH 1200X900px

Lars Skovhauge

Teknisk Salgskonsulent

Tlf. 87 43 89 67

E-mail redan.projekt@danfoss.com

Mads 1200X900px

Mads Dalgas Bødker

Teknisk Salgskonsulent

Tlf. 89 88 01 00

E-mail redan@danfoss.com

Lisbeth 450X600px Ny 1

Lisbeth Kanstrup Jørgensen

Marketing

Tlf. 87438941 / 29161746

E-mail likj@danfoss.com

Nyhedsbrev

Sign up til Redans nyhedsbrev og få alle de vigtigste nyheder direkte ind i din indbakke. Så er du altid opdateret omkring nye produkter, kommende events, prislister m.m.

Vi bruger cookies for at sikre, at websitet fungerer korrekt, og for at forbedre din oplevelse. Du kan administrere dem ved at klikke på "juster indstillinger". Se Cookie-politikken for mere information.