Hjem

Case Stories

Viborg Varme

Viborg Varme

25 feb 2022

Om Viborg Varme

Viborg Varme a.m.b.a. er et selskab, der distribuerer fjernvarme produceret af datterselskabet Viborg Varme Produktion A/S. Varmen er baseret på naturgas og produceres bl.a. påkraftvarmeværket i Viborg. Indenfor de kommende år vil en stor andel af fjernvarmen i Viborg være baseret på vedvarmende energi, fra de varmepumpeprojekter som er veda t blive etableret. Varmen skal komme b.a. er i gang med at etablerer varmepumper, som indenfor de kommende år vil bid og flere andre former for bæredygtigt produceret varme.

Viborg Varme a.m.b.a. begyndte fra august 2017 at tilbyde sine eksisterende kunder, samt nye kunder, mulighed for at få en lejeaftale på deres fjernvarmeanlæg.

Kunden betaler en fast abonnementspris, hvori leje af unit samt service af unit er inkluderet.

Læs mere om leje af Fjernvarmeanlæg hos Viborg Varme a.m.b.a. her

Opgaven for Redan

Viborg Varme a.m.b.a. er et af mange ambitiøse fjernvarmeselskaber i Danmark, og der er derfor særlig fokus på returtemperatur og på at sænke fremløbstemperaturen i forsyningsområder markant på sigt, også betegnet fremtidens fjernvarme.

At fjernvarmeanlægget hos forbrugerne er forberedt til Fremtidens Fjernvarme betyder, at det udnytter fjernvarmen bedre end ældre, utidssvarende anlæg og at det kan producerer varmt brugsvand helt ned til en fjernvarmetemperatur på 50, for at fungere optimalt - med billigere driftsomkostninger til følge. Kort sagt: Jo lavere temperatur i fjernvarmenettet, des billigere bliver varmen at producere. Det giver forbrugerne en bedre økonomi og desuden miljømæssige fordele for samfundet.

Redan blev i 2017 efter et Udbud valgt som samarbejderspartner og har hidtil leveret ca. 650 Akva Lux II VXe units, - primært til erstatning af eksisterende units.

Valget faldt på Redans fuldisolerede Akva Lux II VXe fjernvarmeunit med dens unikke reguleringsteknologi til styring af det varme vand og varme. Beslutningen blev truffet i samarbejde med distributionschef Tom Diget og energikonsulent, Jesper Brink Olesen hos Viborg Varme a.m.b.a.

Akva Lux II VXe løsningen til Viborg Varme a.m.b.a. er selvfølgelig specielt tilpasset de tekniske bestemmelser fastsat af Viborg Varme, så den lever op til forventningerne og kravene, der stilles til Fremtidens Fjernvarme.

Løsningen med Danfoss Redan A/S

Akva Lux II VXe løsningen til Viborg Varme er en fuldisoleret komplet installation for varme og varmt vand til indirekte anlæg. Akva Lux II VXe dækker behovet for både vand og varme til såvel store som små enfamilieboliger. Med unik reguleringsteknologi til styring af det varme vand, med energisparefunktion, som gør den særligt energibesparende, da den ikke bruger fjernvarme, når der ikke tappes.

Akva Lux II VXe er en unit med høj ydeevne, også i forsyningsområder med lav fjernvarme fremløbstemperatur. Unitten lever op til fremtidens energikrav, når det gælder lavt energiforbrug og effektiv udnyttelse af energien.

Akva Lux II VXe unitten til Viborg Varme er selvfølgelig specielt tilpasset de tekniske bestemmelser fast af Viborg Varme.

Evalueringen af projektet

Med Redans fuldisolerede Akva Lux II VXe unit har kunder, der er tilsluttet Viborg Varme a.m.b.a., fået følgende fordele:

- bedre komfort i boligen, idet anlægget indstiller sig selv efter udetemperaturen.

- mindre varmetab til omgivelserne, idet anlægget er bedre isoleret.

- en mindre varmeregning, idet energiudnyttelsen er klart forbedret med effektiv teknologi.

- en besparelse på elregningen, da anlægget bruger mindre el end ældre anlæg.

Alt i alt forbedringer, der forventes at give en gennemsnitsbesparelse hos den enkelte forbruger, der har indgået en leasingaftale med Viborg Varme a.m.b.a., på ca. 2.350 kr. pr. år inkl. moms.

Har du spørgsmål til projektet?

Kontakt Area Sales Manager Nick Thingholm Baandrup på 61141483 eller ntb@danfoss.com

 

Tekniske spørgsmål kan du rette til

Teknisk Salgskonsulent Lars Skovhauge på 87438967 eller lask@danfoss.com

Nick 1200X900px

Nick Thingholm Baandrup

Area Sales Manager

Tlf. 61141483

E-mail ntb@danfoss.com

Lars SH 1200X900px

Lars Skovhauge

Teknisk Salgskonsulent

Tlf. 87438967

E-mail lask@danfoss.com

Lisbeth 450X600px Ny 1

Lisbeth Kanstrup Jørgensen

Marketing

Tlf. 87438941 / 29161746

E-mail likj@danfoss.com

Nyhedsbrev

Sign up til Redans nyhedsbrev og få alle de vigtigste nyheder direkte ind i din indbakke. Så er du altid opdateret omkring nye produkter, kommende events, prislister m.m.

Vi bruger cookies for at sikre, at websitet fungerer korrekt, og for at forbedre din oplevelse. Du kan administrere dem ved at klikke på "juster indstillinger". Se Cookie-politikken for mere information.