Fejlfinding – Varme – Direkte anlæg

Grundlæggende

Ved driftsforstyrrelser bør man grundlæggende, inden den egentlige fejlfinding foretages, undersøge om:

* der er tryk på anlægget - se manometer på anlæg
* anlægget er korrekt tilsluttet
* der er strøm til anlægget - pumpe og automatik
* snavssamleren på fjernvarme fremløbsrøret er ren
* fremløbstemperaturen fra fjernvarmen er på normalt niveau
* differenstrykket er på normalt niveau, spørg evt. fjernvarmen.

Tilstoppet snavssamler på fjernvarme - eller anlæg retur.

Evt. filter i fjernvarmemåler tilstoppet.

Defekt eller fejlindstillet TD-regulator.

Defekt termostat / føler

Motorventil defekt - evt. snavs i ventilhus.

Automatikken/regulatoren fejlindstillet eller defekt - evt. strømafbrydelse.

Pumpen er ude af drift.

Pumpen står på for lavt “trin”
(ikke alle anlægstyper).

Kontraventil i shunt hænger eller er defekt

Forkert placering eller opsætning af udetemperaturføler

Luftlommer i anlægget.

Rens si / snavssamler.

Renses (i samråd med fjernvarmeværket).

Kontrollér TD-regulatorens funktion - rens evt. ventilsædet og kapillarrør.

Skift ventil / føler

Kontrollér motorventilens funktion - rens evt. ventilsædet.

Check at automatikken er korrekt indstillet, - vær opmærksom på anlægstype. Se Redan Kvik-guides / video på www.redan.dk eller download Redans App. / Check, at regulatoren er korrekt indstillet - se Redans brugervejledning for den pågældende unit (se www.redan.dk eller download Redans App). Check strømforsyning.

Kontrollér, at der er strøm til pumpen, og at den kører.
Kontrollér, at der ikke er luft i pumpehus - se pumpemanual.

Stil pumpen på et højere trin, jf. Instruktion for varmeanlæg.

Rens eller udskift kontraventil

Placér/opsæt udetemperaturføleren korrekt, hvilket vil sige altid på den koldeste facade (normal mod nord).
Den må ikke udsættes for morgensol og må ikke placeres over vindue, dør, udluftningskanal, balkon under tagudhæng eller i nærheden af anden varmekilde.

Udluft anlægget grundigt - jf. Instruktionen.

Luftlommer i anlægget.

Udluft anlægget grundigt - jf. Instruktionen.

For lille hedeflade / for små radiatorer.

Dårlig udnyttelse af den eksisterende hedeflade.

Kontraventil i shunt hænger eller er defekt

Automatikken/regulatoren fejlindstillet eller defekt - evt. strømafbrydelse.

Motorventil defekt - evt. snavs i ventilhus.

Forøg den samlede hedeflade.

Åben for alle radiatorer og undgå, at radiatorer i anlægget bliver varme i bunden. Kontrollér at returtemperaturen fra evt. gulvvarme og håndklædetørrer ikke er for høj. Generelt holdes fremløbstemperaturen til radiatorerne så lav som mulig, samtidig med at der holdes et behageligt komfortniveau.

Rens eller udskift kontraventil

Check at automatikken er korrekt indstillet, - vær opmærksom på anlægstype. Se Redan Kvik-guides / video på www.redan.dk eller download Redans App. / Check, at regulatoren er korrekt indstillet - se Redans brugervejledning for den pågældende unit (se www.redan.dk eller download Redans App). Check strømforsyning.

Kontrollér motorventilens funktion - rens evt. ventilsædet.

Defekt eller fejlindstillet TD-regulator.

Kontraventil i shunt hænger eller er defekt

Defekt eller for højt indstillet pumpetryk.

Kontrollér TD-regulatorens funktion - rens evt. ventilsædet og kapillarrør.

Rens eller udskift kontraventil

Indstil pumpen til et lavere niveau – se Redan Kvik-guides / video på www.redan.dk eller download Redans App.

Defekte eller forkert indstilling af ventiler

Automatikken/regulatoren fejlindstillet eller defekt - evt. strømafbrydelse.

Kontraventil i shunt hænger eller er defekt

Udskift eller indstil ventiler korrekt, se Redans brugervejledning for den pågældende unit (se www.redan.dk eller download Redans App)

Check at automatikken er korrekt indstillet, - vær opmærksom på anlægstype. Se Redan Kvik-guides / video på www.redan.dk eller download Redans App. / Check, at regulatoren er korrekt indstillet - se Redans brugervejledning for den pågældende unit (se www.redan.dk eller download Redans App). Check strømforsyning.

Rens eller udskift kontraventil

Nyhedsbrev

Sign up til Redans nyhedsbrev og få alle de vigtigste nyheder direkte ind i din indbakke. Så er du altid opdateret omkring nye produkter, kommende events, prislister m.m.

Vi bruger cookies for at sikre, at websitet fungerer korrekt, og for at forbedre din oplevelse. Du kan administrere dem ved at klikke på "juster indstillinger". Se Cookie-politikken for mere information.